studie nederlands
Nederlandse taal en cultuur Universiteit van Amsterdam.
Nederlandse taal en cultuur. Hoe kies je een studie? Waarom de UvA? Hoe schrijf je je in? Nederlandse taal en cultuur. Feiten en cijfers. Na je bachelor. Collegegeld en kosten. Toelating en inschrijving. Voorlichting en contact. Nederlandse taal en cultuur. Zou de Nederlandse samenleving kunnen draaien zonder taal of teksten? Op talloze plaatsen zijn er mensen nodig die weten hoe taal en teksten werken en hoe ze het meest doeltreffend worden gebruikt. Deze bachelor leidt je op tot een professional in de Nederlandse taal; tot een grondige lezer, een overtuigende spreker en een schrijver van wetenschappelijk niveau. Daarnaast krijg je veel ruimte om je eigen inhoudelijke profiel vorm te geven. Hoe schrijf ik me in? Video wordt geladen. Wat leer je? Taal, literatuur, argumentatie en veel meer. Voor een deel ligt je studieprogramma vast in een verplicht vakkenpakket. Daarin maak je je een wetenschappelijke blik op de Nederlandse taal en cultuur eigen. Aan de ene kant leer je de Nederlandse taal analyseren en begrijpen. Je bekijkt van dichtbij hoe kinderen en anderstaligen de taal leren en hoe het Nederlands met de maatschappij mee verandert.
Nederlandse taal en cultuur BA.
Alumnus Moderne Nederlandse Letterkunde MA Neerlandistiek. Op" dit moment ben ik eerstegraads docent Nederlands op het Christelijk Lyceum Zandvliet in Den Haag. Dit jaar begeleid ik mijn eerste examenklas en ben ik mentor." Ik" ben begonnen aan mijn studie omdat ik van grammatica en taalstructuren hield.
Nederlandse Taal en Cultuur Bacheloropleidingen Opleidingen Onderwijs Rijksuniversiteit Groningen.
Ik heb gekozen voor Nederlandse Taal en Cultuur omdat ik geschiedenis en taal altijd al interessant heb gevonden. De lessen Nederlands over literatuurgeschiedenis en poëzie vond ik zo leuk dat ik daarna ben gaan kijken bij de studie Nederlands. Op een open dag vertelde een student mij over de diverse vakken van de studie, dit maakte mij nog enthousiaster omdat ik afwisseling bij het studeren belangrijk vind.
Nederlandse taal en cultuur Bachelors Universiteit Utrecht.
Schrijf je in. Wat" ik leuk vind aan mijn studie Nederlands is de verscheidenheid aan vakken." Lees Aafjes verhaal. De" opleiding Nederlands leidt je breed op, waardoor je na je afstuderen nog vele verschillende kanten op kunt." Lees Marleens verhaal.
Bachelor Nederlandse Taal en Cultuur Radboud Universiteit.
Kom naar de open dag! Nederlands, je moedertaal. Hoe heb je die eigenlijk geleerd? En wat is het verschil met het leren van een tweede taal? Duik in de wereld van de Nederlandse klanken, van proza en poëzie, communicatie, cultuur en geschiedenis. De Nederlandse taal en cultuur bestudeer je door naar teksten uit de geschiedenis te kijken, maar ook door de actualiteit te onderzoeken. Hoe schrijf je een goede tekst voor verschillende media? Hoe kun je taal inzetten om iemand te overtuigen? Wat kenmerkt het taalgebruik op WhatsApp? Wat moet je weten om een tekst uit de middeleeuwen te kunnen interpreteren? Wat vertelt de ontwikkeling van de Nederlandse taal ons over de wereld van vroeger en nu? En schrijft Tim Hofman eigenlijk literatuur? Ontdek in Nijmegen dat de Nederlandse taal en cultuur verrassend veelzijdig is! Waar gaat deze studie over?
Nederlandse Taal en Cultuur Afdeling Nederlandse Taal en Cultuur.
Na Arnoud Kuipers in 2015 is nu Maaike van Herwaarden uitgeroepen tot Beste Leraar Nederlands. Dat gebeurde afgelopen zaterdag 28 mei in het radioprogramma De Taalstaat presentatie: Frits Spits. Net als Arnoud Kuipers studeerde Maaike van Herwaarden Nederlandse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
WO Nederlandse taal en cultuur kiesjestudie.nl.
Wie graag over dit soort vragen nadenkt, is bij Nederlandse taal en cultuur aan het juiste adres. Volgens studenten bieden alle opleidingen goed onderwijs. Nederlands is een brede en veelzijdige studie. Ook zonder de ambitie om schrijver te worden, kun je je ei erin kwijt.
WO Nederlandse Taal en Cultuur.
WO Nederlandse Taal en Cultuur Bachelor. Nederlands is een brede en veelzijdige studie. Onderwerpen als de invloed van Engelse woorden op de Nederlandse taal, een verhaal spannend maken, anderen overtuigen met tekst en hoe andere mensen de taal aan te leren komen aan bod.
Vergelijking van alle bachelors Nederlandse Taal en Cultuur.
De lessen Nederlands over literatuurgeschiedenis en poëzie vond ik zo leuk dat ik daarna ben gaan kijken bij de studie Nederlands. Op een open dag vertelde een student mij over de diverse vakken van de studie, dit maakte mij nog enthousiaster omdat ik afwisseling bij het studeren belangrijk vind.

Contacteer ons

Resultaten voor studie nederlands