studie nederlands
Vergelijking van alle bachelors Nederlandse Taal en Cultuur.
Ik hou van kunst, poëzie, paardrijden en lezen. De lessen Nederlands over literatuurgeschiedenis en poëzie vond ik zo leuk dat ik daarna ben gaan kijken bij de studie Nederlands. Op een open dag vertelde een student mij over de diverse vakken van de studie, dit maakte mij nog enthousiaster omdat ik afwisseling bij het studeren belangrijk vind.
Hbo-bachelor Lerarenopleiding Nederlands Afstandsleren Windesheim.
Meer over Lerarenopleiding Nederlands. Na de opleiding. Student aan het woord. Veelgestelde vragen overige lerarenopleidingen. Studente Jael de Jong Weissman vertelt over studeren via afstandsleren bij Windesheim. Waarom volgt ze haar opleiding via afstandsleren? Hoe bevalt de online leeromgeving haar? Ook vertelt ze over de combinatie studie, werk en gezin.
Nederlandse taal en cultuur Universiteit van Amsterdam.
Nederlandse taal en cultuur. Hoe kies je een studie? Studeren aan de UvA. Nederlandse taal en cultuur. Feiten en cijfers. Na je bachelor. Collegegeld en kosten. Toelating en inschrijving. Voorlichting en contact. Nederlandse taal en cultuur. Zou de Nederlandse samenleving kunnen draaien zonder taal of teksten? Op talloze plaatsen zijn er mensen nodig die weten hoe taal en teksten werken en hoe ze het meest doeltreffend worden gebruikt. Deze bachelor leidt je op tot een professional in de Nederlandse taal; tot een grondige lezer, een overtuigende spreker en een schrijver van wetenschappelijk niveau. Daarnaast krijg je veel ruimte om je eigen inhoudelijke profiel vorm te geven. Hoe schrijf ik me in? Video wordt geladen. Wat leer je? Taal, literatuur, argumentatie en veel meer. Voor een deel ligt je studieprogramma vast in een verplicht vakkenpakket. Daarin maak je je een wetenschappelijke blik op de Nederlandse taal en cultuur eigen. Aan de ene kant leer je de Nederlandse taal analyseren en begrijpen. Je bekijkt van dichtbij hoe kinderen en anderstaligen de taal leren en hoe het Nederlands met de maatschappij mee verandert.
WO Nederlandse Taal en Cultuur.
WO Nederlandse Taal en Cultuur Bachelor. Nederlands is een brede en veelzijdige studie. Onderwerpen als de invloed van Engelse woorden op de Nederlandse taal, een verhaal spannend maken, anderen overtuigen met tekst en hoe andere mensen de taal aan te leren komen aan bod.
Nederlandse taal en cultuur BA.
Alumnus Moderne Nederlandse Letterkunde MA Neerlandistiek. Op" dit moment ben ik eerstegraads docent Nederlands op het Christelijk Lyceum Zandvliet in Den Haag. Dit jaar begeleid ik mijn eerste examenklas en ben ik mentor." Ik" ben begonnen aan mijn studie omdat ik van grammatica en taalstructuren hield.
Nederlandse taal en cultuur Bachelors Universiteit Utrecht.
Schrijf je in. Wat" ik leuk vind aan mijn studie Nederlands is de verscheidenheid aan vakken." Lees Aafjes verhaal. De" opleiding Nederlands leidt je breed op, waardoor je na je afstuderen nog vele verschillende kanten op kunt." Lees Marleens verhaal.
Leraar Nederlands tweedegraads deeltijd Hogeschool Utrecht Werk Studie.
Wilt u werken in een richting waarin u niet bent gespecialiseerd dan bestaat de mogelijkheid dat u moet bijscholen. Veel studenten maken al tijdens hun studie de overstap naar een betaalde baan als leraar Nederlands. Het perspectief op het vinden van een passende baan is goed.
WO Nederlandse taal en cultuur kiesjestudie.nl.
Wie graag over dit soort vragen nadenkt, is bij Nederlandse taal en cultuur aan het juiste adres. Volgens studenten bieden alle opleidingen goed onderwijs. Nederlands is een brede en veelzijdige studie. Ook zonder de ambitie om schrijver te worden, kun je je ei erin kwijt.
Nederlandse taal en cultuur, 2016-2017 e-StudieGids, Universiteit Leiden.
Voor meer informatie over de BSA-regeling en het bijbehorende studiebegeleidingsplan, zie. De opleiding Nederlandse taal en cultuur kent drie secties, te weten: Letterkunde, Taalkunde en Taalbeheersing van het Nederlands. Eerste jaar: propedeuse. Het eerste jaar van het bachelorprogramma bestaat voor het grootste deel uit onderdelen van het hoofdvak waarin plaats is voor vakken uit alle drie hierboven genoemde secties. Ook wordt aandacht besteed aan algemene vaardigheden die voor de rest van de studie van belang zijn.

Contacteer ons

Resultaten voor studie nederlands